Видове хостинги или как да изберете точния за Вас план?

Правилният избор на хостинг сървър може да окаже значителен ефект върху Вашето представяне в интернет пространството независимо дали имате малък фирмен сайт или голям магазин за онлайн търговия. Производителността, ефективността и достъпността на сайта са тясно свързани с избраната хостинг платформа. Затова е необходимо да изберете хостинг план според нуждите си и след анализиране на трафика, който евентуално би могъл да привлече Вашият уебсайт. Въпреки че е трудно да се прави анализ на трафика предварително, все пак е добре да му обърнете внимание преди да изберете хостинг план.

На пазара се предлагат различни видове хостинги, сред които може да изберете за Вашия онлайн проект – споделен хостинг, виртуални сървъри, облачни сървъри, наети сървъри и др.

Споделеният хостинг е подходящ за малък уебсайт като блог или фирмен сайт с малко посещения. При този тип хостинг предимство е ниската цена, а недостатък е фактът, че множество сайтове са разположени на един физически сървър и споделят ресурсите му – RAM памет, изчислителна CPU мощ, мрежова свързаност и трафик (bandwidth), скорост. Налични са планове за споделен хостинг с различни технически параметри с оглед нуждите на различни типове сайтове.

Виртуалният частен сървър (VPS) представлява собствен виртуален сървър, при който един физически сървър се разделя на няколко логически, независими виртуални сървъра – виртуални машини. Предоставя Ви заделени ресурси, които се използват само за Вашите потребности. И докато споделеният хостинг не може да гарантира бързо зареждане на Вашия сайт, а освен това крие рискове за личните данни на Вашите клиенти, които съхранявате, то виртуалният частен сървър, е в пъти по-сигурно и стабилно решение. Този тип хостинг е подходящ за онлайн магазин или сайт със среден трафик от посещения, но не се препоръчва за тежки приложения, големи онлайн магазини с много заявки и други онлайн проекти, изискващи повече ресурс.

Облачният хостинг (Cloud server) набра значителна популярност през последните години. Основното му предимство е, че предоставя сигурни и надеждни услуги чрез множество свързани помежду си сървъри, които са разположени на различни географски локации с независими мрежи и захранвания. Това позволява мигновено стартиране на услугата на друг сървър при евентуално възникване на проблем без да се налага физическа намеса на системен администратор. При този тип хостинг плащате точно толкова, колкото използвате. Все пак, цената е по-висока в сравнение със споделения хостинг, тъй като в облачната хостинг среда се използват най-вече SSD дискове, а те са в пъти по-скъпи от HDD дисковете.

Наетият сървър (Dedicated server) е физически сървър, който може да наемете с желана от Вас конфигурация и да разполагате с всички ресурси на него. При този тип хостинг получавате максимална сигурност, висока производителност и неограничен трафик. Използва се за хостване на уебсайтове с много посещения и дава пълна свобода на потребителя на хостинг услугата.

Като партньор на СуперХостинг.БГ можем да Ви предложим най-надеждните и качествени хостинг услуги на страхотни цени. Не се колебайте да се свържете с нас, за да Ви посъветваме кой е най-подходящият план за Вашия проект.